Όροι Χρήσης

Το koutsothanasis.gr είναι η εταιρική παρουσίαση των προϊόντων και υπηρεσιών της ελληνικής εταιρείας Αθανάσιος Κουτσοθανάσης και ΣΙΑ Ε.Ε. Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση της ιστοσελίδας μας που βρίσκεται στην διεύθυνση www.koutsothanasis.gr

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην άνω ιστοσελίδα www.koutsothanasis.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

1. Όροι
Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας καθώς και τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω από της παρούσας ιστοσελίδας.

2. Παρεχόμενες πληροφορίες & προϊόντα
H εταιρεία μας δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.koutsothanasis.gr τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

3. Περιορισμός ευθύνης
Η εταιρεία μας ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας τους.

Η εταιρεία μας δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο koutsothanasis.gr και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου μας. Επίσης, η εταιρεία μας ουδεμία ευθύνη έχει για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που παρουσιάζονται ή διατίθενται μέσω αυτού.

4. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η ιστοσελίδα www.koutsothanasis.gr είναι ο επίσημος διαδικτυακός τόπος της εταιρειας Αθανάσιος Κουτσοθανάσης και ΣΙΑ Ε.Ε.  Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, που αναρτάται από την koutsothanasis.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας μας ή των προμηθευτών της και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου των διαδικτυακών τόπων. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της εταιρείας μας ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που αντιπροσωπεύουν την εταιρειά μας Αθανάσιος Κουτσοθανάσης και ΣΙΑ Ε.Ε., το koutsothanasis.gr ή/και την ιστοσελίδα της ή/και τρίτα μέρη συμβεβλημένα με αυτούς καθώς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα της εταιρείας μας ή/και του www.koutsothanasis.gr ή/και των άνω τρίτων μερών και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στις ιστοσελίδες www.koutsothanasis.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

5. Υποχρεώσεις Χρήστη
Οι χρήστες των ιστοσελίδων www.koutsothanasis.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτές για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε Περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, λιβελογραφικό, αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιούται να μεταδοθεί σύμφωνα με την νομοθεσία ή τις συμβατικές ή διαχειριστικές σχέσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα παραβαίνει την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και των διατάξεων αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

6. Επιστροφές – Δικαίωμα υπαναχώρησης
Το προϊόν πρέπει να είναι άθικτο, αχρησιμοποίητο, στην ίδια συσκευασία όπως παραδόθηκε στον πελάτη μας και είναι απαραίτητη η σχετική συνεννόηση μαζί μας για τις λεπτομέρειες της επιστροφής του. Ελαττωματικά προϊόντα αντικαθίστανται αρκεί το ελάττωμά τους να μην προκλήθηκε από τον παραλήπτη/πελάτη μας ή τον μεταφορέα του προϊόντος και να βρίσκεται στην ίδια συσκευασία όπως του παραδόθηκε.

Τα έξοδα επιστροφής σε κάθε περίπτωση επιβαρύνουν τον πελάτη-αγοραστή.

Όλα τα εμπορεύματά μας ταξιδεύουν για λογαριασμό και με ευθύνη του πελάτη-αγοραστή.

Επιστροφές δεν γίνονται σε προϊόντα στα οποία γίνεται ειδική κατασκευή κατόπιν ειδικής παραγγελίας (ειδικό χρώμα, ειδικό ύφασμα, ειδικές διαστάσεις κλπ). Στη περίπτωση ακύρωσης τέτοιας παραγγελίας, η σχετική προκαταβολή εκπίπτει υπέρ του πωλητή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2251/ 1994 όπως ισχύει σήμερα, ο καταναλωτής διαθέτει το δικαίωμα υπαναχώρησής του από της αγορά προϊόντος μας, αφού μας γνωστοποιήσει  εγγράφως με έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, την σχετική υπαναχώρισή του από την εξ αποστάσεως σύμβαση αγοράς μέσω διαδικτύου του προϊόντος μας, χωρίς να αναφέρει τους λόγους, εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών, υπολογιζομένων από την ημέρα κατά την οποία θα αποκτήσει: τη φυσική κατοχή των αγαθών ή τη φυσική κατοχή του τελευταίου αγαθού σε περίπτωση πολλών αγαθών παραγγελθέντων από τον καταναλωτή με μια παραγγελία και παραδιδόμενων χωριστά ή τη φυσική κατοχή της τελευταίας παρτίδας ή του τελευταίου τεμαχίου σε περίπτωση παράδοσης αγαθού αποτελούμενου από πολλές παρτίδες ή πολλά τεμάχια. Ο καταναλωτής οφείλει να επιστρέψει τα αγαθά σε άριστη κατάσταση χρήσης, χωρίς καμία φθορά προκλιθήσα από αυτόν ώστε να μπορούν να επαναπωληθούν. Επίσης οφείλει ή να τα μεταβιβάσει στον ίδιον τον προμηθευτή ή σε άτομο εξουσιοδοτημένο από τον προμηθευτή και να επιστρέψει τα αγαθά, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσε εγγράφως στον προμηθευτή την απόφασή του να υπαναχωρήσει. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον προμηθευτή ότι το/τα επιστραφέντα προϊόντα έχουν υποστεί φθορές από τον αγοραστή, ο προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα να κρατήσει μέρος των επιστραφέντων χρημάτων, διαφορετικά ο καταναλωτής επιβαρύνεται μόνο με το κόστος επιστροφής των αγαθών. Παραίτηση από το δικαίωμα της υπαναχώρησης είναι άκυρη.