Μοναδικά tips για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας!

Μπαίνοντας ολοένα και βαθύτερα στην καρδιά του καλοκαιριού, σίγουρα θα ψάχνετε πρωτότυπες ιδέες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού σας.

Ένα τραπέζι, μερικές καρέκλες ή ένας καναπές, μερικά διακοσμητικά κεριά και φαναράκια, καθώς και μερικές γλάστρες με φυτά, είναι τα βασικά που χρειάζονται ώστε να δώσουμε “ζωή” σε ένα άδειο μπαλκόνι.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε μερικές βασικές ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε τον μπαλκόνι σας, έτσι ώστε να γίνει ένας χώρος που θα περνάτε αρκετές ευχάριστες ώρες.

  • ​​Μην προσπαθήσετε ​να ​αναδιαμορφώσετε το ντεκόρ του μπαλκονιού ανάλογα με αυτό που έχετε σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, όπως το σαλόνι. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε έπιπλα εξωτερικού χώρου, που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που έχετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας, όπως καναπέδες, τραπέζια, διακοσμητικά και καρέκλες. Γιατί να το κάνετε αυτό; Διακοσμήστε το μπαλκόνι σας, έτσι ώστε να είναι μοναδικό, και όχι απλά μια αντιγραφή του σαλονιού σας​!​
  • Επιλέξτε ένα βασικό ​”​θέμα​” για το μπαλκόνι σας. Έτσι, η διακόσμησή του θα είναι ​”παιχνιδάκι​”, μιας και πρόκειται για έναν χώρο που συνήθως είναι μικρός. Έστω ότι θέλετε το μπαλκόνι σας, να έχει Μεσογειακή αισθητική. Απλά επιλέξτε ένα τραπεζάκι (ξύλινο ή μεταλλικό) και μερικές καρέκλες, μικρές γλάστρες με άνθη (ανεμώνες, μαργαρίτες, γεράνια, μπουκαμβίλιες, ή  ακόμα και κάποιο bonsai από ελαιόδεντρο) και ο χώρος σας, είναι έτοιμος για να χαλαρώσετε, μετά από μια κουραστική ημέρα στην δουλειά.
  • Δώστε χρώμα στο μπαλκόνι σας, χρησιμοποιώντας χρωματιστά έπιπλα και διακοσμητικά. Πολλά έντονα χρώματα, σίγουρα δεν ταιριάζουν σε εσωτερικούς χώρους, οπότε είναι ευκαιρία να αξιοποιήσετε αυτή τη χρωματική παλέτα για την διακόσμηση του μπαλκονιού σας. ​Π​ροσέξτε να μην ξεφύγετε από το αρχικό ​”θέμα​”​ που έχετε στο μυαλό σας.
  • Χρησιμοποιήστε όσα περισσότερα φυτά μπορείτε. Το πράσινο είναι γεγονός ότι εκλείπει από τις περισσότερες μεγάλες πόλεις και ​μπορεί να ​​είναι μια​ ευκαιρία να ξεδιπλώσετε τις κηπουρικές σας δεξιότητες​!​ Φυσικά, εκτός από καλλωπιστικά άνθη, μπορείτε να φυτέψετε και φυτά που θα αξιοποιήσετε και στην κουζίνα σας, όπως βασιλικό, άνηθο, σέλινο, ή ακόμ​η να φτιάξετε ένα μικρό θερμοκήπιο αν το επιτρέπει ο χώρος σας.
  • Εκμεταλλευτείτε την ​”θέα​” ​που προσφέρει το μπαλκόνι σας. Σίγουρα, αν είστε από τους τυχερούς ​​που οι γειτονικές πολυκατοικίες δεν μπλοκάρουν το οπτικό σας πεδίο, δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να βάλετε ψηλά φυτά περιφερειακά του μπαλκονιού σας. Το ίδιο ισχύει για ​τα ​έπιπλα και ​τα διακοσμητικά που δημιουργούν το ίδιο πρόβλημα. Διαμορφώστε τον χώρο σας​,​ έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε κάθε πτυχή του χώρου. Αντίθετα, ​ε​​άν το μπαλκόνι σας δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη θέα, κάντε ακριβώς το ​ανάποδο. ​Τοποθετήστε ψηλά και ​”πυκνά​” φυτά περιμετρικά του μπαλκονιού, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ​”καταπράσινο​ φρούριο​”​.
  • Μην σας απογοητεύσει το γεγονός ότι, το μπαλκόνι σας είναι σχετικά μικρό. Να θυμάστε ότι ένας μικρός χώρος, ​”γεμίζει​” ευκολότερα και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να έχει ​”​νεκρά​”​ σημεία και ανεκμετάλλευτους χώρους​!​

​Στο κατάστημά μας ​μπορείτε να εντοπίσετε ένα μεγάλο πλήθος επίπλων εξωτερικού χώρου​,​ ​κήπου και βεράντας​ ​που θα σας δώσουν ιδέες και είμαστε σίγουροι ότι αν αξιοποιήσετε τα παραπάνω tips, το μπαλκόνι σας θα γίνει ο αγαπημένος χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας μετά από μια δύσκολη ημέρα​!​​