Πώς να διατηρήσετε και να φροντίσετε τα ξύλινα έπιπλα σας!

Η φροντίδα των ξύλινων επίπλων αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό καθήκον για να εξασφαλίσετε την ομορφιά και την ανθεκτικότητα των τραπεζιών, των καρεκλών και των γραφείων σας.

Είτε έχετε παιδιά και κατοικίδια που τρέχουν γύρω γύρω στο σπίτι και ανησυχείτε για τη συντήρηση των λεπτώς τελειωμένων ξύλινων επίπλων, είτε έχετε ξύλινα έπιπλα σε εξωτερικούς χώρους και θέλετε να προστατεύτουν από τον καιρό, την υγρασία, τη βροχή και τις βροχοπτώσεις, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές για τη διατήρηση του ξύλου των επίπλων σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτά για να κρατήσετε τα έπιπλα σας καταπληκτικά.

 

Διαβάστε τις οδηγίες συντήρησης!

Πολλά από τα είδη ξύλινων επίπλων που πωλούμε εδώ στο epiploplus έρχονται με εύκολες στην ανάγνωση οδηγίες συντήρησης που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα του συγκεκριμένου είδους ξύλου που έχει κατασκευαστεί η καρέκλα ή το τραπέζι σας.

 

Καθαρίστε τα ξύλινα έπιπλα σας!

Ο βασικός και εβδομαδιαίος καθαρισμός των ξύλινων επίπλων σας δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρος ούτε έντονος! Απλώς χρησιμοποιήστε ένα πανί με ζεστό νερό και σαπούνι ή ένα απαλό λάδι για ξύλο.

Αποφύγετε τα τυπικά οικιακά καθαριστικά, καθώς αυτά μπορούν να κάνουν την επιφάνεια του ξύλου σας λιπαρή και να προκαλέσουν την διάβρωση των επίπλων σας με την πάροδο του χρόνου.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα μαλακού βαμβακιού για να προστατέψετε το ξύλο και σιγουρευτείτε ότι το στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί.

Για να του δώσετε επιπλέον λάμψη στο τέλος, αν έχετε την δυνατότητα εφαρμόστε ελαφρά ένα ήπιο βερνίκι ξύλου όταν τελειώσετε.

 

Το κέρωμα ο καλύτερος φίλος του ξύλου σας!

Για να μεγιστοποιήσετε τη μακροπρόθεσμη προστασία των ξύλινων τραπεζιών , των καρεκλών και των κομοδίνων σας, το κερί θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος.

Μια φορά κάθε μερικούς μήνες, απλά εφαρμόστε μια λεπτή επίστρωση από υψηλής ποιότητας κερί για ξύλο.

Αφού περιμένετε λίγα λεπτά, απλώστε το με ένα καθαρό πανί.

Το ξύλινο κερί θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ξύλο σας φυσικό και υγιές, προστατεύοντας το παράλληλα από την τριβή, ενισχύοντας το υλικό και αυξάνοντας το χρόνο ζωής του.

 

Πώς να μεταχειριστείτε και να φροντίσετε τα υπαίθρια έπιπλα σας από ξύλο!

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να κρατήσετε τα ξύλινα έπιπλα σας σε κλειστούς χώρους και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να αποχρωματίσει τα έπιπλα και να στεγνώσει το ξύλο.

Η βροχή και το χιόνι θα παραμορφώσουν το ξύλο μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, το ξύλο στους εξωτερικούς χώρους δίνει ένα ξεχωριστό design γι αυτό και δεν μπορεί να λείψει σε όλες τις περιπτώσεις.

Για τα τα ξύλινα έπιπλα σας που βρίσκονται έξω, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, χρησιμοποιήστε σαπουνόνερο.

Αλλά για τα ξύλινα έπιπλα σας που έχουν φθορές αγοράστε βερνίκι ξύλου που προορίζεται για εξωτερική χρήση, αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του ξύλου σας από τις καιρικές συνθήκες.

Ανάλογα τις συνθήκες που βρίσκονται τα έπιπλα σας και την κατάσταση τους επαναλάβετε την διαδικασία σε χρονικά διαστήματα των 6 μηνών με 1 χρόνο.

 

Στο κατάστημά μας ​μπορείτε να εντοπίσετε ένα μεγάλο πλήθος​ ​επίπλων εξωτερικού χώρου όπως πολυθρόνες σκηνοθέτη, τραπέζια ξύλινα εμποτισμού, πολυθρόνες σεζλόνγκ αλλά και -άμα δεν θέλετε ξύλινα- σετ σαλονιών εξωτερικού χώρου.

Τα παραπάνω tips άμα εφαρμοστουν μπορούν να κρατήσουν τα ξύλινα έπιπλα σας σε άψογη κατάσταση για αρκετά χρόνια.